What is life like in Helsinki?

What is life like in Helsinki?

Tijdens de les “communicating with impact” die we in Haaga Helia volgden leerden we enkele nieuwe mensen kennen. Reetta en Evita, 2 super lieve studenten. Ze waren heel open en dat kwam goed van pas omdat we hen na deze les meteen enkele vragen konden stellen. Met hen bouwden we ook de spaghetti-toren, remember? De wedstrijd die we wonnen?

Het interview deed ik samen met Abi en Dimitri . We vroegen Reetta en Evita om enkele leuke weetjes, tips, vroegen naar de studie die zij nu volgen en hun studentenleven.

hel.jpg

HET KLIMAAT

Is het echt zo koud in Helsinki? Ja dat is het zeker. Ik vroor letterlijk uit mijn vel en was blij dat ik mijn dikke wintermuts en sjaal bijhad. Reetta en Evita vertelde ons wel dat het weer in Helsinki tijdens deze periode er normaal heel anders uitziet. Het kan er in november al ver onder nul zakken en sneeuwen. Sneeuw hebben wij spijtig genoeg niet gezien. Helsinki gaat van het ene uiterste in het andere, in de winter zijn er periodes dat ze helemaal geen daglicht hebben en in de zomer zien ze de zon niet onder gaan.  Vreemd toch?

HET ETEN

Zoals ik in mijn vorige posts al vermeldde is het eten in Finland echt crap. Super spijtig, zeker voor een Bourgondiër zoals ik. Volgens de studenten vinden finnen het ook niet zo heel belangrijk om lekker op restaurant te kunne gaan, al hebben ze wel enkele specialiteiten zoals Rendier en  Karjalanpiirakka (dit is een soort rijsttaartje dat de finnen op elk moment van de dag eten). Omdat we zelf niet echt leuke restaurants vonden vroegen we hen naar een paar leuke adresjes. Voor brunch raadde de meiden ons aan om naar Fazer Café te gaan. Voor het avondeten wisten ze zelf geen leuke adresjes omdat de meesten Finnen gewoon naar Italiaanse, Mexicaanse of exotische restaurants gaan.

HUN STUDIE

Reetta en Evita sturen ook communicatie maar dan in Finland. Ze zitten nu in hun tweede jaar en krijgen veel lessen in het Engels, ook al is het geen Engelstalige opleiding. Hun groepen zijn redelijk klein, wat voor ons toch wel opmerkelijk was. Reetta en Evita kennen elkaar al van de lagere school en zijn dan samen naar Helsinki getrokken om communicatie te gaan studeren. Zij hebben al een heel trimester achter de rug en beginnen binnen enkele weken aan hun examens. Ze zijn er dus al vanaf voor de kerstvakantie, Lucky Girls! Ze zitten beiden ook in een studentenvereniging. De verenigingen hebben in plaats van lintjes, zoals bij ons, een skibroek waar je patches kan opnaaien.

DE FEESTJES

De meesten feestjes, of toch zeker studentenfeestjes, worden georganiseerd vanuit de school en zijn altijd door de week. Deze studentenfeestjes zijn ook enkel voor studenten en niet toegankelijk voor toeristen zoals wij. In de weekends feesten de studenten minder. Alcohol is er bijna niet te vinden en erg duur. Je moet ervoor al naar een echte alcoholshop gaan voor je iets degelijk vindt. In de supermarkten krijg je geen alcoholische dranken meer mee na 21u. Dus voor ons zat feesten er niet echt in.

 

Het was echt een super aangenaam gesprek met de 2 meiden, we hebben elkaar meteen toegevoegd op sociale media zodat we contact konden houden. Reetta en Evita komen binnenkort ook naar België en ik hoop dat ik hen dan ook wat tips & tricks kan meegeven.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s