Het Designmuseo en haar sociale media

Het Designmuseo en haar sociale media

Twitter, Instagram, Facebook, whatever! Het designmuseum van Helsinki is helemaal mee. Alles wat je wilt weten over design in Helsinki, je vindt het op hun sociale media. Als jonge twintiger en communicatie student is dit helemaal mijn ding. Ten eerste ben ik geïnteresseerd in design en ik spendeer toch enkele uren per dag op mijn sociale media kanalen.

Wat mij meteen opviel toen we een toegangskaart wilden kopen was niet dat er verschillende tarieven waren, maar wel hoe deze werden verdeeld. De prijzen werden niet enkel ingedeeld in student, kinderen of volwassenen, ze hebben ook nog het “friend

Schermafbeelding 2018-12-09 om 17.02.51
Designmusea tarieven 

of the museum” tarief. Ik vond dit redelijk opmerkelijk en ben gaan opzoeken wat dit juist inhield. Als je the Friends of Design Museum and the Museum of Finnish Architecture volgt op sociale media en hen “support” krijg je gratis toegang tot het design museum en het museum of Finnish architecture.

 

Niet alleen met hun toegangskaarten verwijzen zij naar hun sociale media kanalen. Ze gebruiken hun Facebook ook voor hun evenementen te delen en er meer jongeren mee te bereiken. Op de site staat de hele kalender van het designmuseum voor je klaar maar op Facebook vindt je net iets meer informatie terug die ons jongeren kan interesseren.

Schermafbeelding 2018-12-09 om 16.50.27.png
Designmuseo Facebook kalender 

Ook via Instagram laten zij zien dat ze zeker niet achterblijven. Ze geven ons een blik achter de schermen en delen regelmatig posts waarin het designmuseum wordt getagd. Schermafbeelding 2018-12-09 om 16.54.12Ze posten zelf regelmatig dingen waardoor jongeren op de hoogte blijven van de exhibities en van de nieuwe tentoonstellingen. Jongeren zijn tegenwoordig meer geneigd om een Facebook- of Instagrampagina te openen in plaats van eens een bezoekje te brengen aan de website.

 

Het enige wat ik persoonlijk spijtig vind aan hun Instagram pagina is dat ze veel posten én zeer nuttige dingen posten maar niet alle posts zijn vertaald naar het Engels. Er zijn er enkele die in twee talen staan maar ook enkele zijn alleen uitgetypt in het Fins. Dit is voor buitenlandse bezoekers minder interessant.

Dus, kleine tip voor het Designmuseum: VERTALEN

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s