Haaga Helia vs Thomas More

Haaga Helia vs Thomas More

Woensdag 21/11 brachten we ons eerste bezoek aan Haaga Helia, de campus in Helsinki zelf. De buitenkant van het gebouw zagen eruit alsof we een gevangenis zouden bezoeken maar de binnenhal vertelde mij al iets heel anders. Het was gezellig maar toch vernieuwend en heel modern. We volgde die dag één les op de school. We ontmoette enkele studenten en aten op de campus.

De les die we kregen was van een Amerikaan. Je hoorde meteen dat hij niet van Finland kwam. Hij was aardig maar de manier van lesgeven is daar heel anders. Bijvoorbeeld moesten de studenten daar een soort pitch doen van zichzelf voor een sollicitatie. Ze moesten dit filmen met hun gsm, meer mochten ze niet gebruiken. We zagen 1 van de vele filmpjes en hij vertelde ons waarom dit nuttig is. Achteraf werden we in groepen verdeeld en moesten we met 12 spaghetti slierten, 1 meter tape en 1 meter touw een toren maken. Zo hoog mogelijk en aan de top van de toren moest een marshmallow staan. De hoogste toren won. En wie won dit wedstrijdje? Abi, Chelsea 2 finse studenten en ik!! Als prijs kregen we Fins snoep.

8vmsKwikTuGKe4fq2qpyvQ.jpg

Donderdag bezochten we de stad Porvoo. In dit klein stadje is ook een campus van Haaga Helia en ook hier volgden we een les. Die draaide meer uit in een gezellige babbel met enkele studenten. We leerden meer over hoe zij samenwerkten met bedrijven en wat zij allemaal moesten doen voor school. Het was een echte eyeopener. In dergelijke projecten worden wij, studenten, op Thomas More wel goed begeleid. Wij kunnen bij docenten terecht met vragen of problemen, dat is hier niet zo. De studenten regelden alles zelf en hun docenten wisten niets af van waar ze eigenlijk mee bezig waren en of dit wel de goeie kant op ging.

Na deze twee bezoeken aan de partneruniversiteit was het mij snel duidelijk geworden dat de manier van lesgeven niet te vergelijken is met die van Thomas More. Ze zitten met heel weinig studenten in een klas, hebben geen echte blok vakken maar bijna alleen praktijk en hebben examens voor hun kerstvakantie. Ik vond het super interessant om eens te zien hoe opleidingen er in een ander land uitzien, maar ben toch wel geschrokken.

Last but not least, zoals ik al zei mochten we ’s middags ook eten in de cafetaria’s van Haaga Helia. Dit is zeker geen aanrader. Het eten zag er maar raar uit en was vele duurder dan de lekkere balletjes in tomatensaus die je bij Thomas More in Mechelen kan krijgen.

 

Advertenties

Een gedachte over “Haaga Helia vs Thomas More

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s