6 things you must visit in Helsinki

6 things you must visit in Helsinki

In deze post wil ik jullie meenemen naar de 6 mooiste plaatsen die ik heb bezocht in Helsinki. Het omvat cultuur, kunst & eten (niet te vergeten). Zeker een aanrader om deze eens te gaan bezoeken als je in Helsinki bent.

Mijn eerste aanrader is Amos Rex. Een tentoonstelling die we bezocht hebbende 4dedag van onze trip. Alles binnen dit project draaide om licht. Het was werkelijk adembenemend. De tentoonstelling werd gehouden in het Amos Anderson Kunstmuseum in centrum Helsinki. Het is een van de grootste musea in Finland.

DSC_0319.JPG
1 van de 3 projecten/zalen die we bezochten in Amos Rex 

Porvoo, mijn tweede aanrader, is een klein stadje waar we een gegidste wandeling doorheen maakten. Het is de tweede oudste stad van Finland, dit was er zeker aan te merken. Kleine oude huisjes, een klein wit kerkje, oude wegen en veel natuur.

DSC_0394
Old town Porvoo

Elke, een studente van Thomas More nu op Erasmus in Finland, nam ons mee naar het kleine eiland Suomenlinna. We zagen tijdens haar tour nog enkele mooie plaatsen maar deze stak er met kop en schouder bovenuit. Het kleine eiland werd vroeger gebruikt om gevangen vast te houden. Vandaag de dag wonen er nog steeds mensen op het eiland, dit is uiteraard niet meer voor dezelfde redenen.

StbjXH9mQYm0KW40dDHHHA.jpg
Eiland Suomenlinna 

De vierde plaats die je zeker niet mag missen is de Uspenski Kathedraal! Ook deze prachtige kerk liet Elke ons zien op de wandeling. De architectuur is magnifiek. Zowel buiten als binnen is de afwerking subliem. Voor alle architectuurliefhebbers is deze kathedraal een must om te bezoeken.

MmCl8lDhSDSu38DqjuRD%w.jpg
Uspenski Kathedraal 

Nu volgt de Domskerk, hierbij hoort natuurlijk ook het Senaatsplein. De gebouwen rondom het plein behoren tot de oudste van de stad en zijn ontworpen door Carl Ludvig.

K8cE6AQgQ%uIKvrK4MkpwA.jpg
Domskerk op het Senaatsplein 

Last but not least Sunn Restaurant! Eén ding waar ik zeker van ben na mijn reis naar Helsinki is dat ze geen goed eten hebben. We hebben de hele week overleefd op junkfood en af en toe een iets gezond dat we zelf kookten. De laatste avond hebben we moeite gedaan om een goed restaurant te vinden en na al mijn opzoekwerk hadden we het gevonden. Sunn restaurant is een klein maar gezellig restaurantje waar we met de hele groep hartelijk ontvangen werden zeker met deze 2 schatten was het een en al smullen. Voorgerecht, hoofdgerecht, dessert. Dat ging er vanzelf in!

IMG_0272

Hopelijk hebben jullie nu wat inspiratie voor als jullie ooit in Helsinki zijn!

See you soon,
COlle

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s