Wordt Helsinki mijn nieuwe Parijs?

Wordt Helsinki mijn nieuwe Parijs?

Volgende week vertrek ik en nog enkele studenten van Thomas More naar Helsinki. Dit avontuur wil ik zeker niet enkel voor mezelf houden en zal jullie dan ook op de hoogte houden met mijn volgende 6 blogposts. 

Wat komt er in mij op bij het horen van de Finse hoofdstad Helsinki? Drie dingen: het koude weer, veel bossen & offcourse, HOT CHOCOLATE! In november zal het de eerste keer zijn dat ik naar Finland trek. Ik heb hier super hoge verwachtingen van, ik hoop in de mooie natuur te belanden waar ik totale rust kan vinden.

Rond de school, of beter gezegd het project zelf, heb ik minder grote verwachtingen. Waarschijnlijk om dat we nog niet zo veel informatie hebben kregen over wat we gaan doen en wat we zullen bezoeken. Het enige dat we zeker weten is dat we twee verschillende campussen zullen bezoeken en een grote stadwandeling zullen maken.

Natuurlijk heb ik zelf al wat opzoekwerk gedaan. Op het internet vond ik al één, voor mij, zeer grote teleurstelling: slecht eten! De culinaire keuken van Helsinki bevat niet veel goeds. Al bieden zij wel een paar delicatessen aan zoals het rendier dat je bijna in elk restaurant kan vinden. Verheug je er niet te hard op want de prijzen zijn navenant. 30 euro voor een hoofdschotel? Ben je gek!

Verder ben ik wat gaan zoeken naar mooie plaatsen die we kunnen bezoeken. We zijn er dan ook namelijk al vanaf zondag en willen er het meeste uithalen. Wat ik zeker zou willen bekijken is:

  • de Domkerk van Helsinki
  • Temppeliaukio Kirkko (ook een kerk)
  • De botanische tuinen
  • En in Kiasma was er een tentoonstelling van een Belgische kunstenares Ann Veronica Janssens – deze wil ik zeker niet missen.

Dit zijn enkele dingen die ik heb opgezocht, maar van wat ik zelf al van Helsinki heb gehoord hoop ik er ook mooie architectuur te vinden. Ik heb me laten wijsmaken dat de architectuur in Scandinavische landen echt prachtig is.

Wat me ook zeer interessant leukt is de cultuur van het land leren kennen. Hoe zijn de mensen daar? Wat zijn hun gewoontes & attitudes? Zijn ze sociaal of eerder introvert? Ik vind het altijd grappig hoe dit kan verschillen tegenover het kleine België.

Ook over Haaga-Helia deed ik zelf wat research. Het lijkt erop dat deze hogeschool in Finland meer gericht is op het business gedeelte van onze opleiding. Zelf was ik wel heel hard geïnteresseerd in de richting: Sports coaching & management. Ik ben een super grote sportfanaat en zou hier altijd over willen bijleren. Ik spendeer tientallen uren op mijn paarden doorheen de week en daarbovenop ben ik elke week zeker 3 keer te vinden in de fitness. Niet moeilijk dat deze richting bij mij een belletje deed rinkelen.

Natuurlijk zijn mijn avonturen ook te volgen via mijn Instagram account (@colinie) !

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s